Sunday, 24 September 2017

Miliki Kereta Idaman Dengan Showroom.car

Salam Sejahtera & Salam 1Malaysia.

Indahnya rasa bila hari hujan...
Cuaca panas berganti dingin dan suasana semakin sayu.
Tido syok woii!!!

Bagi mereka yang berkerja dari rumah mahupun suri rumah, ianya tidak lah menjadi masalah. Bagaimana pula dengan mereka yang keluar mencari rezeki untuk diri dan keluarga? Kelewatan dah tentu dan kesihatan juga bakal terjejas, terutamanya mereka yang menaiki motorsikal dan kenderaan awam seperti bas, teksi dan keretapi.  

Dah tentu basah lencun kan?

Hari ni Abam nak kongsikan dengan korang satu platform dan aplikasi dimana korang boleh membeli kereta BARU, RECON ataupun TERPAKAI dengan mudah dan selamat. 
Platform yang Abam maksudkan ini adalah Showroom.car di mana ia boleh digunakan melalui web atau pun dalam bentuk aplikasi mobile.



Showroom.car berfungsi sebagai perunding bagi pihak korang. 
Kenapa Abam cakap perunding? Sebab platform / aplikasi ni membolehkan korang mencari kereta idaman korang melalui pelbagai kriteria yang korang sendiri boleh tetapkan. 
Contohnya: Korang boleh "filter" pencarian korang dari segi TAHUN, JENAMA, HARGA, KAPASITI ENJIN dan macam² lagi.

Abam nak bagi korang tips sikit.
Kalau nak beli kereta TERPAKAI, memang betul kereta lama lebih murah.
Tapi korang kene ingat bahawa penjimatan dari segi kos pembelian mungkin akan meninggikan kos maintenance dan insurance.

Contohnya kalau korang pilih kereta yang sudah melebihi 20 tahun, Harga kereta tersebut memang ternyata sangat murah. Untunglah korang kan? SALAH! Sebab kadar insurance korang akan lebih tinggi disebabkan tambahan loading dan sebagainya, Insuran pun hanya parti ke 3 sahaja.

Showroom.car juga membolehkan anda berurusan dengan pemilik kenderaan tersebut secara terus. Maksudnya, korang boleh berurusan dan berjumpa dengan pemilik tersebut untuk test drive dan check kenderaan tersebut sebelum membelinya.

Kalau Abam cerita panjang² pun tak guna sebab abam pasti korang nak tengok sendiri aplikasi dan interface aplikasi tu kan? So.... Jom kita layan video pendek yang abam buat berkenaan dengan aplikasi ni dan bagaimana ia boleh mengubah hidup korang.


Kalau ada diantara korang yang ingin mencari kereta, Abam syorkan korang melawat Showroom.car. SEKARANG! hehehe...

Untuk maklumat lanjut atau memuat turun aplikasi Showroom.car sila layari:






No comments:

Post a Comment

Adsense Ads