Saturday, 17 November 2018

Dapatkan pakej pelancongan ke Kota Kinabalu dengan Pakej Kombo Traveloka sekarang!



Salam sejahtera dan salam 1Malaysia pada semua.

Traveloka sudah tentu satu nama yang tidak asing lagi dikalangan mereka yang gemar melancong, khususnya mereka yang mencari penginapan dengan harga yang berpatutan di serata dunia.
Abam yakin, ramai antara reader abam pernah menempah hotel dengan traveloka sebelum ni. Abam sendiri gunakan Traveloka untuk menempah hotel bila abam travel ke Thailand, Singapura dan sebagainya. Traveloka terbukti sangat "user friendly" dari segi pemilihan penginapan, review serta cara membuat bayaran yang senang gila. 

Abam pernah buat booking tengah malam dan payment dia due tapi disebabkan system perbankan online tengah down untuk batch run abam tak boleh buat payment. Semua tu tidak menjadi masalah dengan adanya Traveloka. Korang boleh buat pembayaran melalui MOL Pay di mana - mana 7 Eleven berdekatan. Mudah kan?

Bukan itu je, Traveloka menjadi pilihan abam disebabkan "customer service" dia yang pada abam tiada tandingan.



Kenapa? sebab Abam pernah berada dalam situasi yang agak sukar semasa travel di Thailand, maklum lah kita duduk kat negara jiran jadi kalau nak call memang mahal so abam cuba hantar email untuk mintak bantuan dari Traveloka untuk contact hotel yang abam tempah tu nak minta extend waktu check-in disebabkan abam masih dalam pejalanan dan dijangka sampai lewat malam.

Percaya atau tidak, emel abam dibalas dalam hanya beberapa minit. Pihak Traveloka dah berurusan dengan pihak hotel bagi pihak abam dan semuanya berjalan lancar.

Ok lah, abam rasa korang pun dah muak dengan cerita pasal sejarah abam dengan Traveloka kan?

Sebenarnya, abam celoteh panjang lebar ni pasal Traveloka ni sebab nak bagitau korang yang Traveloka kini mempunyai banyak ciri - ciri baru dekat web dan juga aplikasi diorang. Sekarang korang bukan saje dapat tempah penginapan je tau. Traveloka dah mula tawarkan pakej kombo iaitu pakej kombo flight + hotel.

Sememangnya mereka bukanlah yang pertama memperkenalkan pakej kombo ni, tapi abam yakin Traveloka pasti akan menjadi pilihan setiap insan disebabkan oleh penjimatan yang korang boleh nikmati melalui konsep pakej kombo ni.


Diorang ni macam tahu je Abam memang tengah plan nak melancong dalam masa terdekat ni and abam tengah survey segala pakej yang ada ditawarkan di pasaran. Yelah, ada tempat yang abam boleh jelajah naik motorsikal je, contohnya Singapura, Thailand, Laos tapi misal kata abam nak ke Sabah atau Sarawak macam mana nak naik motorsikal??? Hahahaha...

Memang dah lama sangat abam teringin nak ke Sabah, khususnya Kota Kinabalu. Kebetulan pulak masa tengah survey website Traveloka haritu, abam terjumpa Kota Kinabalu Tour Packages yang diorang tawarkan. Apa lagi? meronta - ronta lah jiwa nak tempah kan... Silap - silap, gaji ni abam terus sambar je pakej tu.

Kenapa abam teringin ke Kota Kinabalu, Sabah?
Sebab dekat KK banyak sangat tempat menarik macam Aquarium and Marine Museum yang terletak didalam kompleks Borneo Marine Research Institute, Mari Mari Cultural Village dan yang paling dikenali ramai Pasar Filipina.




Bayangkan lah, pakej flight + hotel untuk 3 hari 2 malam serendah RM 521.00 je. Korang rasa? Mana lagi nak dapat offer macam tu?





Pengenalan ciri - ciri baru Traveloka ni bukan saja merangkumi "Domestic Travel" tetapi "International Travel" jugak tau. Abam hanya mampu bayangkan berapa banyak saving abam kalau abam book flight + hotel melalui Traveloka lepas nie.

Antara destinasi pilihan adalah Sinapore, Thailand, Philipines, Vietnam, China, Hong Kong, Korea, Japan, Australia, New Zealand dan sekitar Eropah.

Tak cukup? Nak lagi?
Well, Traveloka juga menawarkan beberapa promosi yang sangat menarik untuk dipilih. Abam malas nak cerita panjang, korang rujuk sendiri gambar bawah ni.


Berbalik kepada ciri - ciri sistem pencarian pakej kombo flight + hotel oleh Traveloka ni, kita bukan saje boleh dapatkan melalui laman web Traveloka, malah ianya juga boleh didapati melalui aplikasi mobile melalui smart phone korang. Malangnya aplikasi hanya boleh dimuat turun untuk peranti Android dan abam dimaklumkan bahawa aplikasi peranti IOS atau Apple bakal kunjung tiba tidak lama lagi.

Pada abam, itu tak menjadi halangan kepada pengguna IOS sebab laman sesawang Traveloka ni cukup user friendly and korang tetap akan dapat end user experience yang sama seperti pengguna Android.

Sebelum abam terlupa, buat masa sekarang Traveloka hanya memperkenalkan Flight + Hotel dulu. Bagi mereka yang inginkan Tour Package sekali korang perlulah bersabar dulu sebab pakej tour masih belum dikeluarkan lagi. Alaaa, tak payah sedih sangat lah. Korang dah jimat banyak dengan pakej sedia ada yang Traveloka tawarkan ni. Abam rasa itu dah cukup berbaloi dan korang boleh guna duit yang korang jimat tu untuk plan perjalanan korang sendiri setibanya dia destinasi yang menjadi pilihan korang kan? :)

Apa tunggu lagi? Cuti sekolah pun dah nak bermula tak lama lagi. Jom lah kita plan holiday seterus sambil jimat dengan Traveloka!

Abam gerak dulu ye, lambat tinggal. :P

No comments:

Post a Comment

Adsense Ads